Σταματήστε τη βία!

Standard

Παγκόσμια μέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Εσύ τι θα κάνεις όταν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο ζει ένα εφιάλτη? Δεν είναι μία στις δέκα, είναι μία στις τρεις! Είναι ίσως η μία από τις τρεις συναδέλφους σου, μία από τις τρεις γειτόνισσές σου, μία από τις τρεις φίλες σου! Ακόμα, ίσως να είναι και η μητέρα σου ή η αδερφή σου. Τα νέα δεδομένα λένε ότι το 40% των γυναικών θα το ζήσουν μέσα στο σπίτι τους.

Εσύ τι θα κάνεις όταν η βασική αιτία θανάτου και αναπηρίας για τις γυναίκες από15 έως 45 είναι η ενδοοικογενειακή βία? Ας το φανταστούμε, όχι ο πόλεμος, όχι ο καρκίνος, όχι η πείνα! Για όνομα του Θεού, γυναίκες και παιδιά, κάποιες φορές και άνδρες, πεθαίνουν μέσα στην οικογένεια, στον πυρήνα που υποτίθεται πως είναι εκεί για να τους προσφέρει στέγη και προστασία! Η οικογένεια παίρνει τη μορφή ενός διαστρεβλωμένου πυρήνα! Πιστεύεις ότι δε σε αφορά? Τότε φαντάσου να ζεις σε μια κοινωνία όπου η οικογένεια είναι απειλή για τόσους πολλούς ανθρώπους!

Είναι επικίνδυνο να ζεις μέσα στον κόσμο, όχι εξαιτίας εκείνων που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που βλέπουν και τ’αφήνουν να συμβαίνει. A. Einstein

Βοήθησε! Ενημερώσου! Μην συγκαλύπτεις το έγκλημα, είτε είσαι συγγενής, είτε απλά γνωρίζεις. Γίνεσαι το ίδιο ένοχος ή ένοχη! Στην Ελλάδα δεν καταγγέλεται σχεδόν τίποτα σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία. Γιατί?
Είναι καιρός να δείξουμε ότι η ντροπή βαραίνει τους θύτες.

Και είναι καιρός να μιλήσουν τα θύματα και να διώξουν από πάνω τους τις τύψεις.

Δεν φταις εσύ που οι άλλοι δεν ξέρουν να είναι άνθρωποι.

Γραμμή SOS

8001188881 (ενδοοικογενειακή βία)

http://www.kethi.gr

http://www.isotita.gr

Επίσης δείτε όπωσδήποτε αυτό το πόστ του Allu Fun Marx :

http://afmarx.wordpress.com/2007/11/23/amnesty-international/

Και μπράβο σε όποιον σκέφτηκε να προωθήσει την αλληλεγγύη σε αυτές τις γυναίκες μέσω του μετρό και των προβολών που γινόντουσαν εκεί. Όταν κάτι προβάλλεται δημόσια παύει να είναι ταμπού.

Σπάζοντας τη σιωπή….

…ξαναρχίζεις τη ζωή σου! Μπορείς να χαίρεσαι την κάθε μέρα! Να ζεις καλά και αισιόδοξα! Γιατί αφήνεις να στο χαλάνε?

Advertisements

5 responses »

  1. Όποιος σηκώνει το χέρι του κατά γυναίκας και ανθρώπου γενικότερα επειδή νοιώθει δυνατότερος καλύτερα να του κοπεί από τη ρίζα καλή μου…
    Καλή εβδομάδα

  2. ας τους βάλουμε στο prison και θα είναι μια χαρά. το θέμα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που λένε είναι, ε και? δικαιωμά μου δεν είναι? σιγά μη με βρουν!
    προσωπικά με στεναχωρεί πολύ αυτό το θέμα. ευχαριστώ για το comment.

  3. It ain’t about prison….Διαφυλικές Σχέσεις στο σχολείο αντί για Οικιακή Οικονομία, τα αγόρια να μάθουν να μην τα κάνουν και τα κορίτσια να μάθουν να μην τα δέχονται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s