Λέσβος

Standard

Εγώ δε θέλω να γράψω για τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούνται στη Λέσβο. Ούτε πρόκειται να πω αν ντρέπομαι ή αν εξοργίζομαι. Οι συζητήσεις για το τι έλεγε το κράτος όταν μίλαγε για «χώρους» και το τι είναι τελικά όλο αυτό δε με αφορούν καθώς διαφωνώ κατακάθετα με όσα μας πετάν και εμείς καταπίνουμε αμάσητα. Η στοχοποίηση της μετανάστευσης ως ρίζα όλων των κακών είναι καινούργια μόδα που καλά κρατεί εδώ και μήνες, -άκουσες κι εσύ κάτι σκούπες όπου μαζεύονταν καθαρίστριες και προσπερνούνταν καλοκάγαθοι κουβαλητές αγνής πρέζας?

Και φυσικά φυσικά φυσικά δε θα αναφερθώ καν σε χαζοχαρούμενους μετανάστες που όντας πίσω από ένα μάτσο σίδερα χαριεντίζονται δίχως ντροπή στην κάμερα και αστειεύονται. Είμαι σίγουρη ότι πιο πίσω, μακριά από την κάμερα κάθονται μερικοί που δεν έχουν καμία όρεξη να χαριεντιστούν. Αυτό που θέλω να πω ότι λίγη μελέτη ιστορίας να έχει κάνει αυτός που είχε τη φαεινή ιδέα, λίγη, θα έπρεπε ξέρει ότι η γκετοποίηση εκτός από κατασταλτικό έλεγχο που μπορεί να επιτύχει εκ πρώτης δημιουργεί προυποθέσεις εξεγερτικού αισθήματος και κοινωνικού πολέμου. Ακόμα και εντός σχεδίου να το έχουν να δω τι θα κάνουν αν βγουν εκτός εκεί που δεν το περιμένουν. Επίσης αναρωτιεμαι…. πόσο αφελής μπορεί να είναι ο πολίτης που συμφωνεί αφού πιστεύει ότι μαζεύοντας μερικούς ανθρώπους σε ένα δωμάτιο θα επιλυθούν οι κοινωνικές διαφορές και συγκρούσεις που αφορούν τη μετανάστευση. Ή ότι η επίλυση θα αρχίσει έτσι?

Λοιπόν, σε αδρές γραμμές, αυτό που εγώ σκέφτομαι είναι , – και με βάσει τις πρώτες απεργίες πείνας-, ότι όπου υπάρχουν απεργίες πείνας υπάρχουν έντονα προσβεβλήμενοι άνθρωποι με σαφή άποψη πάνω στην κατάστασή τους.Αυτά να τα ακούτε εσείς φιλόσοφοι του καναπέ που λέτε ότι οι συνθήκες αυτές ικανοποιούν τους μετανάστες καθώς είναι πολύ καλύτερες από αυτές στην πατρίδα τους. Υπάρχουν και άνθρωποι ξέρετε σε τούτον τον πλανήτη που δε λειτουργούν σαν καθυστερημένα λιγουριασμένα σκυλιά δεύτερης ράτσας. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορείς να φανταστείς εσύ άνθρωπε μου του καναπέ που μπορεί να φτάσουν. Και βγάλτε τα μωρά από κει μέσα.

Όχι αυτοί δε έχουν συγγενείς, φίλους αδερφούς που δεν βρίσκονται εκεί, όχι αυτοί δεν έχουν αλληλέγγυους τόσους και τόσους ανθρώπους, όχι αυτοί ευγνωμονούν που τους δώσαν ένα κεραμίδι να βάλουν από πάνω τους… Η νεότερη ελληνική πολιτική ιστορία προκαλεί κλαυσίγελο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s